(82)

Drottning Elizabeth: En biografi

ljudbok och e-bok


Elizabeth II var endast 27 Är gammal nÀr hon kröntes till drottning av Storbritannien och Nordirland. Under sitt liv har hon upplevt allt frÄn andra vÀrldskriget och avkoloniseringen till kalla kriget och murens fall. Hon har trÀffat elva amerikanska presidenter och sett premÀrministrar som Churchill och Thatcher komma och gÄ. FÄ regenter har upplevt sÄ stora omvÀlvningar som drottning Elizabeth.

Det hÀr Àr den första biografin om Elizabeth II pÄ svenska. Det Àr ett fÀngslande portrÀtt skrivet av den internationellt erkÀnda historikern Sarah Bradford. Hon har tidigare bland annat skrivit en rosad biografi om Georg VI.

Elizabeth II:s liv Àr kÀnt frÄn den hyllade tv-serien The Crown. I Bradfords biografi fÄr vi ta del av drottningens spÀnnande och innehÄllsrika livsöde, som samtidigt speglar Storbritanniens samhÀlleliga utveckling under 1900-talet.


UpplÀsare: Odile Nunes
LĂ€ngd:

3.7

82 recensioner

Katti

2022-10-13

Intressant lÀsning men mycket information att hÄlla reda pÄ.

Siw

2022-09-23

Intressant

Malin

2022-09-19

Det hĂ€r Ă€r en vĂ€ldigt intressant bok om en vĂ€ldigt intressant kvinna. Boken gavs ut strax innan hennes 60-Ă„rsjubileum som regent, sĂ„ de senaste tio Ă„ren (med regentrekord, ytterligare debacle i familjen, prinsens död och Ă€nnu ett decennium pĂ„ tronen) finns inte med. Men det har hunnit hĂ€nda mycket under tiden innan
 Drottningen gav aldrig nĂ„gra intervjuer, sĂ„ informationen bygger pĂ„ intervjuer och (sjĂ€lv)biografier med personer runt omkring samt media, men man fĂ„r en bra insikt i hennes (publika) liv - med alla dess “ups and downs”. Ett liv som skulle ha blivit ett helt annat om det varit tillĂ„tet för kungen att gifta sig med en skild kvinna