(55)

Draken lyfter i motvind

ljudbok och e-bok


"NÀr jag tittar mig i spegeln, lÀgger jag mÀrke till nÄgot som putar ut lite pÄ varje sida om halsen. Det ser ut ungefÀr som om en mindre gaffel har satt sig pÄ tvÀren. Har det varit sÄ hela tiden utan att jag tÀnkt pÄ det? Jag kÀnner efter i ljumskar och armhÄlor och upptÀcker att en massa lymfkörtlar Àr vÀldigt tydliga. Jag funderar lite pÄ saken, men tÀnker sen att det nog Àr normalt, jag har bara inte kÀnt efter förut helt enkelt. Dessutom gör ingenting ont och jag kÀnner mig helt frisk."

Johanna Àr bara 23 Är gammal nÀr hon blir diagnostiserad med kronisk lymfatisk leukemi. I dagboksform skriver hon öppet och Àrligt om hur det Àr att fÄ cancer och genomgÄ cellgiftsbehandling nÀr man precis har börjat studera och borde ha hela livet framför sig. "Draken lyfter i motvind" Àr en bok om hur det Àr att bli stammis pÄ hematologen, tÀnka allt för mycket och inte vilja dö.

Johanna Brohm Àr född 1973 och författare till boken "Draken lyfter i motvind" som skildrar hennes egen historia. Hon var Àven sommarvÀrd i Sommar i P1 2002.


UpplÀsare: Elin Mohede
LĂ€ngd:

3.7

55 recensioner

Ida

2022-08-02

Intressant bok, och en aningen hemsk ocksÄ. Bra upplÀsare.

Ann-Kristin

2022-07-09

SÄ starkt av dig att skriva om din hemska sjukdom. Jag önskar dig all lycka till och att du fÄr vara frisk