(0)

Draken

e-bok


Jag var Anders Drakes vän. Jag var Anders Drakes bästa vän. Och efter lång tvekan har jag bestämt mig för att berätta om min kamrats levnad, med vetskapen att inget längre kan ändras. Det av döden avslutade låter sig inte förändras. Anders död ligger nu två år och fyra månader tillbaka i tiden. Min egen död ligger inte långt avlägsen i framtiden och innan den inträffar vill jag berätta om Anders enastående liv ...

Handelsmannen Anders Drake levde ett turbulent liv, väckte stor uppståndelse med sina affärsidéer och sitt agerande. Men vem var han egentligen? Berättelsen om Anders Drake bygger på verkliga händelser och är en fascinerande historia om 1700-talets Göteborg och livet som borgare på den tiden.

Evert Lundström (1924-2004) var en svensk författare och översättare från Göteborg. Han debuterade som författare under eget namn 1952 med diktsamlingen "Leende handlare", men blev under sin karriär mer känd för sina historiska romaner, deckare och romaner i Göteborgsmiljö. Under pseudonymen Julius Bark skrev han också deckare tillsammans med författaren Jan Moen.