(1)

Dracula

ljudbok och e-bok


Den stora skrÀckklassikern i ny ungdomsutgÄva

NÀr Jonathan Harker besöker Transsylvanien för att hjÀlpa greve Dracula att köpa ett hus i London gör han flera otÀcka fynd som ger ledtrÄdar om grevens hemliga liv. Kort efterÄt utspelar sig en rad mÀrkliga hÀndelser i England. Ett till synes obemannat skepp gÄr pÄ grund vid kusten i Whitby och en ung kvinna upptÀcker egendomliga mÀrken pÄ sin hals.

I den klassiska skrÀckromanen möter vi för första gÄngen Greve Dracula. Med Dracula skapade Bram Stoker inte bara en odödlig figur utan en odödlig legend.

HÀr presenteras berÀttelsen i en version för yngre lÀsare, översatt till svenska av Eva Larsson och bearbetad av Beppe Wolgers.

ABRAHAM »BRAM« STOKER [1847–1912] var en irlĂ€ndsk författare, i dag helt och hĂ„llet förknippad med den gotiska skrĂ€ckromanen Dracula[1897]. Stoker anvĂ€nde sig av den flertusenĂ„riga myten om vampyren, men gav gestalten dess mörkt romantiska aura som den haft sedan dess – för att inte tala om det odödliga namnet, greve Dracula. Romanens inflytande Ă€r omĂ€tligt, i stort sett alla vampyrhistorier, i romaner, filmer, dramer, bĂ€r drag av Stokers Dracula.


UpplÀsare: Jakob Stefansson
LĂ€ngd: