(1549)

Dottern i Paris

ljudbok


En ny fÀngslande och hjÀrtskÀrande roman av lÀsarfavoriten Kristin Harmel, som tidigare skrivit bÀstsÀljaren "De bortglömda namnens bok". Boken Àr baserad pÄ verkliga hÀndelser.

PARIS 1939. De unga mödrarna Elise och Juliette blir snabbt vÀnner nÀr de en dag trÀffas i den vackra parken Bois de Boulogne. Trots att kriget ute i Europa smyger sig allt nÀrmare misstÀnker ingen av kvinnorna att deras liv snart kommer att ta en katastrofal vÀndning.

NÀr Elise blir föremÄl för nazisternas intresse tvingas hon be Juliette ta hand om det kÀraste hon har: dottern Mathilde, som ocksÄ Àr lekkamrat till Juliettes egen dotter. Men i krig gÄr ingen sÀker, inte ens i en liten bokhandel som Juliettes, och nÀr en bomb faller i deras kvarter raseras hela hennes vÀrld.

Mer Ă€n ett Ă„r senare, nĂ€r kriget Ă€ntligen Ă€r över, kommer Elise tillbaka för att Ă„terförenas med sin dotter och upptĂ€cker till sin fasa att bokhandeln ligger i ruiner. Juliette Ă€r spĂ„rlöst försvunnen och hon har tagit alla svaren med sig. Elises desperata sökande efter sanningen om vad som hĂ€nde med Mathilde för henne slutligen till New York – och till Juliette – en sista, ödesdiger gĂ„ng.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

4.4

1549 recensioner

Pia

2024-04-14

En fantastisk bok som griper tag. SpÀnnande och sorgliga skildringar av en tragisk period i vÄr historia.

Sara

2024-04-01

underbar

anita

2024-03-17

Bra