(560)

Dotter av jord

ljudbok och e-bok


Irland 1649. Krigen rasar i Europa. NÀr oroligheter sprider sig över landet beslutar Aileas far sig för att flytta med sin familj till Skottland. DÀr bor Magy, en kvinna bevandrad inom örternas lÀkekonst, som tidigt förstÄr att det Àr nÄgot speciellt med flickan. Snart blir Ailea intrasslad i nÄgot större Àn henne som kommer att pÄverka flera mÀnniskors öden.

PÄ andra sidan havet börjar Roderic sin militÀra utbildning pÄ krigsskolan i Bologna. DÀr lÀr han kÀnna den charmige mentorn Muccio, som gör sitt yttersta för att fÄ fason pÄ sin eldiga lÀrling. Pojken kÀnner sig redo för strid, men Àr han beredd pÄ den vÄldsamma verklighet som vÀntar dÀr ute?

"Dotter av jord" Àr första delen i Ann-Catrin Mattssons serie Jordfödd, en svit historiska romaner som utspelar sig i 1600-talets Europa. Böckerna tar oss med pÄ en fartfylld resa genom krig, kÀrlek och urÄldriga mysterier. Detta Àr en nyinlÀsning av verkets första utgÄva.



4.0

560 recensioner

Amanda

2024-04-10

Den var otroligt seg de första 3 timmarna men sedan blev jag fast

Sofia

2024-03-15

Denna bokserie Jordfödd har jag gĂ„tt och vĂ€ntat pĂ„ i hela mitt liv utan att veta om det. SprĂ„ket och miljöbeskrivningarna i dessa böcker gör att du utan anstrĂ€ngning lĂ€mnar tid och rum och försvinner rakt ner i 1600-talets Europa. Och nĂ€r du landat i Ailea och Roderics vĂ€rld förmĂ„r du dig inte att ta dig dĂ€rifrĂ„n. Jag kunde verkligen inte sluta lyssna nĂ€r jag vĂ€l började. Magisk bok pĂ„ sĂ„ mĂ„nga sĂ€tt. 😍

Johannaandersson

2024-02-29

SÄ glad att jag fick tips om denna! Första boken har sÄ mycket av det jag gillar: mysterier, kÀrlek, drama, djupa karaktÀrer, folklore och lÀtta övernaturliga inslag. Början pÄ en storslagen kÀrlekssaga som jag lÀngtar att lÀsa mer om!