(71)

Don Quijote av la Mancha

ljudbok och e-bok


"I detsamma fick de syn pÄ vÀderkvarnarna, upp emot fyrtio stycken som stod dÀr mitt pÄ slÀtten, och sÄ fort Don Quijote sÄg dem sade han till sin vÀpnare:- Lyckan leder oss bÀttre Àn vi nÄgonsin kunde önska. Se bara, kÀre Sancho, dÀr har vi nu trettio eller nÄgra till hiskliga jÀttar som jag tÀnker kÀmpa med och fÀlla till sista man. Med bytet frÄn dem ska vi grunda vÄr rikedom, det Àr god kamp och en gudi behaglig gÀrning att utrota ohyran frÄn jordens yta."

"Don Quijote av la Mancha" brukar beskrivas som vÀrldens första moderna roman. I denna Àventyrsfyllda berÀttelse möter vi Don Quijote, som förlÀst sig pÄ riddarromaner och bestÀmmer sig för att bege sig ut pÄ Àventyr. Springaren Rosinante Àr hans följeslagare, och tillsammans med vÀpnaren Sancho Panza reser han ut i Europa för att finna rikedomar och berömdhet, och vinna den vackra prinsessan Dulcineas gunst.

BerÀttelsen om Don Quijote Àr en av vÀrldens mest berömda litterÀra verk, och med sina upptÄg har de fantasifulla karaktÀrerna underhÄllit lÀsare i 400 Är.

Miguel de Cervantes Saavedra 1547-1616 Àr en av Spaniens mest kÀnda författare genom tiderna. Hans verk blev stilbildande för romankonsten, och har varit aktuella för lÀsare i alla tider.rnrn"Don Quijote av la Mancha" Àr översatt till svenska av Edvard Lindforss.


UpplÀsare: HÄkan Mohede
LĂ€ngd:

3.3

71 recensioner

Douglas

2021-09-02

:) :,(

Pelle

2021-06-18

Topp 3 av böcker!