(19)

Dokumenterade mirakler

ljudbok


I denna ljudbok finner du över 50 exempel pÄ vetenskapligt oförklarliga tillfrisknanden efter bön, baserat pÄ lÀkarutlÄtanden och journaler. Du fÄr bland annat möta:

‱ Maria, som höll pĂ„ att bli döv men plötsligt fick hörseln tillbaka under en gudstjĂ€nst.

‱ Jens, vars hjĂ€rnskada försvann i samma ögonblick som en vĂ€n bad för honom.

‱ Bengt, som gick en sĂ€ker död till mötes men vars cancer försvann till lĂ€karnas stora förvĂ„ning.

Författaren för en djuplodande diskussion om huruvida detta rör sig om genuina mirakler. Kanske handlar det istÀllet om placeboeffekten, att lÀkarna har stÀllt fel diagnos eller att vi i framtiden kommer upptÀcka naturliga orsaker? Dokumenterade mirakler Àr en bok som fÄr bÄde skeptiker och troende att tÀnka till.

Sagt om boken

Med skarpsinnighet, mÄttfullhet och gott humör krÄnglar Micael Grenholm till det för den som inte har utrymme för mirakler.

– Anders Wejryd, Ă€rkebiskop emeritus

Grenholm tar endast upp vÀldokumenterade fall dÀr det finns sjukjournaler och lÀkarna har konstaterat att tillfrisknandet har varit vetenskapligt oförklarligt. Bokens förtjÀnstfulla dokumentering av dessa skulle i sig rÀcka för att rekommendera den.

– Bengt Malmgren, lĂ€kare

Jag skrattar rĂ€tt ut flera gĂ„nger nĂ€r Grenholm med pedagogisk enkelhet bemöter de mest etablerade invĂ€ndningarna mot miraklers existens, och jag uppskattar hur han behandlar oförklarliga helanden inom andra andligheter Ă€n kristendomen. Man behöver inte ha samsyn med Grenholm i allt för att den hĂ€r boken ska vara nyttig – bĂ„de för den som tvivlar pĂ„ mirakler och den som redan Ă€r övertygad.

– Sonja Alriksson, bloggare

Den hÀr boken behövs verkligen. Grenholm dokumenterar och argumenterar pÄ ett sÄdant sÀtt att det inte lÀngre blir lÀtt att avfÀrda och vifta bort att mirakler existerar.

– Simon Ådahl, artist och författare

Grenholm argumenterar pÄ ett personligt, humoristiskt och spÀnnande sÀtt för miraklers existens. Jag vill varmt rekommendera denna bok till var och en som lÀngtat efter att ta del av konkreta helanden som granskats av den medicinska vetenskapen.

– Joakim Stiernspetz, lĂ€kare


UpplÀsare: Teodor Lindh
LĂ€ngd:

3.5

19 recensioner

Anonym

2022-06-30

VÀldigt detaljerad och djupt grÀvande i Àmnet. För specialintresserade troligtvis en stor skatt, för mig som redan Àr övertygad om att mirakel finns blev det för mycket "övertygelse". Nöjd ÀndÄ!

Patricia

2022-06-26

Med en annan upplÀsare skulle det bli 5 stjÀrnor