(748)

Dockleken

ljudbok och e-bok


NÀr tv-profilen Amelia Ekdahl kommer hem efter en sen inspelning hinner hon knappt uppfatta vad som hÀnger i trÀdet utanför villan i Gamla Enskede innan ett vasst föremÄl trÀffar henne i hjÀrtat. Hennes sista stund i livet betraktas av en porslinsdocka med lÄnga, mörka ögonfransar, rosiga kinder och klarblÄ ögon.

Morgonen dÀrpÄ vaknar utredaren Ulrika Stenhammar och journalisten Lovisa Ling upp tillsammans i ett bostadsomrÄde fullt av poliser. Alla undrar samma sak: Vad betyder porslinsdockan i trÀdet? NÀr dockor hittas Àven i anslutning till andra mord blir det uppenbart att det finns ett samband.

Ulrika och Lovisa dras in i utredningen frÄn varsitt hÄll, men nÄgonting knakar i deras relation och de Àr inte lÀngre det sammansvetsade team de brukade vara. Lovisa börjar umgÄs med Dagbladets nya praktikant, och Ulrika bÀr pÄ en hemlighet som tynger henne pÄ flera sÀtt.

NĂ€r mordgĂ„tan nĂ€rmar sig en lösning inser Ulrika att hon Ă€r djupare inblandad i fallet Ă€n hon anat – och att tiden Ă€r knapp om mördaren ska hindras frĂ„n att fullborda sitt verk.

Dockleken Ă€r den tredje delen i serien om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling, som inleddes med den hyllade Ärren vi bĂ€r.


UpplĂ€sare: Disa Östrand
LĂ€ngd:

4.0

748 recensioner

Tina

2023-09-04

SkrÀmmande hur familjehemligheter tystas generation efter generation och hur barnen försöker berÀtta men inte nÄr fram ens till de som kan lyssna.

Lars

2022-07-15

Dockleken av Caroline Engvall upplĂ€st av Disa Östrand. Tredje boken i polisutredaren Ulrika Stenhammar och Journalisten Lovisa Ling bokomslag syntolkning. En vit porslindocka ansiktet. Underdelen byggnader fĂ€rgsĂ€ttning skĂ€r. TV profilen Amelia Ekdahl trĂ€ffas av nĂ„got i hjĂ€rtat och hinner uppfatta att en porslinsdocka som hĂ€nger i ett trĂ€d innan hon avlider. Ulrika och Lovisa dras in i dramat frĂ„n varsitt hĂ„ll. Jag gillar Caroline Engvall texter, destruktiva och hoppfulla och med kĂ€rlek inblandat. Betyg klar fyra + av fem möjliga

Helen

2022-01-27

BÀsta boken i serien hittills. Dock lite för mÄnga inblandade (p.g.a. alla namnbyten). SÄ lite svÄrt att övergreppa. Annars spÀnnande!