(1560)

Dockan

ljudbok och e-bok


En regnig sommardag i den danska förorten Brabrand hittas en tioĂ„rig flicka mördad i en sopcontainer. Fallet hamnar pĂ„ kriminalassistent Roland Benitos skrivbord och Östjyllandpolisen inleder en skrĂ€mmande utredning av mordet pĂ„ den lilla flickan. Vid sidan om har Ă€ven journalisten Anne Larsen och frilansfotografen Kamilla Holm fĂ„tt upp ögonen för mordet och börjar grĂ€va i mysteriet pĂ„ eget hĂ„ll.

Det dröjer inte lÀnge innan mordfallet kompliceras av att en vÀn till den mördade flickan försvinner och tempot pÄ jakten efter den skyldige blir allt mer uppskruvat. Ett tydligt samband uppdagas - de bÄda flickorna Àr medlemmar pÄ ett internetforum, dÀr de ljugit om sin Älder. Men vem Àr den skyldige? Och hur lÀtt Àr det egentligen att hitta nÄgon som gömt sig bakom en e-postadress?

"Dockan" Àr första delen i den omÄttligt populÀra danska deckarserien om kriminalassistent Roland Benito.

Inger Gammelgaard Madsen (1960-) Ă€r en dansk grafisk designer och kriminalförfattare frĂ„n Århus. Hon debuterade 2008 med Dockan (Dukkebarnet) och har sedan dess gett ut flertalet kriminalromaner om Roland Benito, som har gjort succĂ© i hemlandet Danmark.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.6

1560 recensioner

Madeleine

2024-03-26

Super 👍

Lotta

2024-03-10

Detta var verkligen högklass đŸ‘đŸ» Dock lite svĂ„rt att hĂ„lla reda pĂ„ alla karaktĂ€rer som var mĂ„nga. Men sĂ„ vĂ€lskriven o detaljerad, men rycks verkligen med. Perfekt upplĂ€sare, som Ă€r sĂ„ passande för just denna kategori đŸ‘đŸ»đŸ‘đŸ» ☀☀☀☀☀ Nu del 2 đŸ€©

IdadansđŸ˜đŸ’–đŸŽđŸ˜ŠđŸ©°đŸŽ€

2024-01-26

Lite lĂ€skigt i början men super spĂ€nnande och bra slut. Jag ger denna bok 5/5 stjĂ€rnor i betyg 😊