(0)

Djupa vatten

e-bok


Under den idylliska ytan av ett mellansvenskt sommarpensionat med stilla borgerlig publik och en prÀstgÄrd, blommande av lÀstöser, rör sig hemligen sjuka och överhettade drifter.

En deckargĂ„ta och ett thrilleruppslag snor sig om varandra. Vem som begĂ„tt det andra mordet gissar lĂ€saren strax – men hur skall mördaren kunna överbevisas? Och vem begick det första mordet – samma mördare eller nĂ„gon annan? Och varför? Är den tjusiga, duktiga lilla Vidan en mörderska, eller hotas hon till livet? Den unge landsfiskalen, som Ă€lskar henne, mĂ„ste vĂ€rja henne mot bĂ„da hoten: att hon anklagas för mord och att hon blir det tredje mordoffret.

lngegerd Stadener, 1903-68, specialiserade sig pĂ„ romaner i följetongens form och rytm. Mestadels utgör hennes följetonger för den tiden aktuella debattinlĂ€gg, som – med berĂ€ttelser om mĂ€nniskoöden kring ett bestĂ€mt problem – illustrerar olika synvinklar kring detta problem. I denna berĂ€ttelse om en ung fosterdotter, vars rörelsefrihet beskĂ€rs med hĂ€mmande tacksamhet och takt, har Ingegerd Stadener valt thrillerns form.