(165)

Ditt kompetenta barn: på väg mot nya värderingar för familjen

ljudbok och e-bok


Det mesta av det som vi betraktar som uppfostran är både överflödigt och direkt skadligt.

I ditt kompetenta barn gör den välkände danske familjeterapeuten Jesper Juul upp med många traditionella uppfattningar och värderingar inom barnuppfostran. Här presenterar han ett helt nytt sätt för barn och vuxna att umgås på, som varken bygger på gamla tiders auktoritära maktutövning eller demokratisk tyranni utan på jämlikhet och lyhördhet.

Lyssna på era barn, uppmanar Jesper Juul. Lita på att deras reaktioner är kompetenta!

Jesper Juul belyser klokt och ömsint sina teorier med en mängd exempel hämtade ur verkligheten. Han har under många år varit verksam i olika kulturer och är idag ledare för terapiinstitut i Odder, Köpenhamn och Zagreb.



4.2

165 recensioner

Tomas

2022-01-07

En av de viktigaste böcker jag läst och en av de bästa ledarskapsböckerna. Både för föräldrar och alla som är ledare. Jesper beskriver hur barn föds kompetenta och behöver ett ansvarstagande ledarskap med fokus att vara autentisk. Samma ser jag gäller alla människor och gör den till bästa ledarskapslitteraturen jag läst.. Det är också det jag tycker gör den viktig vare sig man är barn, förälder, medarbetare, chef eller ”bara” medmänniska.

Jenny

2021-07-08

Jag har fått verktyg för att vara en bättre vuxen till både små och stora barn. Tar med mig framförallt en sak, en konflikt handlar inte om kampen att få rätt. En konflikt ska handla om att försöka förstå den andres perspektiv och mötas på en rimlig nivå.

Katarina

2021-04-20

Lite svårt att hänga med ibland men har långa bra poänger!