(1917)

Det som inte syns

ljudbok och e-bok


Wollter och Bergström Àr knarkspanare med Sergels torg och Klarakvarteren som huvudsaklig arbetsplats. Vid ett tillslag hittas en langares kontaktuppgifter till olika köpare i Stockholmstrakten. Högt uppsatta mÀn i samhÀllet, till och med inom den egna kÄren, hittas i registret. Wollter och Bergström mÀrker snart att Àrendet har en tendens att tystas ner frÄn högsta ort. De bestÀmmer sig för att tillsammans med Äklagaren Dorte Jacobsen börja bedriva egna spaningar vid sidan om.

Snart öppnas en vÀrld för dem som de bara anat förut men inte förstÄtt vidden av. Det handlar inte bara om narkotika utan Àven om afghanska pojkar som utnyttjas i en helt omÀnsklig lek. Allt enligt principen "det som inte syns finns inte".

Det som inte syns Àr en verklighetsnÀra polisdeckare om Stockholm idag. Det Àr en skildring dÀr man kÀnner dofterna frÄn gatorna, de kalla vindarna som viner runt gathörnen, men ocksÄ vÀrmen frÄn nÄgra poliser som Ànda försöker göra rÀtt i en ojÀmlik vÀrld.

Det som inte syns Àr första delen i STOCKHOLM NU, med uppföljaren Det uppenbara.

"Första delen i duons serie Stockholm nu Ă€r vĂ€lskriven, smart, mörk, underhĂ„llande – och varm. KaraktĂ€rerna Ă€r fantastiska, empatin som förmedlas mitt i allt mörker tycker jag sticker ut pĂ„ ett oerhört fint sĂ€tt. Det finns mycket att gilla i vad som faktiskt mĂ„ste sĂ€gas vara en av de bĂ€ttre böcker jag lyssnat pĂ„ i Ă„r. Betyg: 4,5/5"

Ljudboksklubben

"DÀr mÄnga deckare brister i en för glamorös beskrivning av polisarbete sÄ kÀnns Det som inte syns istÀllet genuin. Och det Àr de bitarna som Àr mest intressanta för mig. Tidigt i boken beskrivs vad jag antar Àr ett klassiskt spaningsarbete? De misstÀnktas rörelsemönster blir förklarat pÄ ett sÀtt som gör att man kan se det framför sig, och förstÄr varför det vÀcker polisen uppmÀrksamhet. Samma gÀller polisens taktik hur man kommunicerar och hur man planerar sitt tillslag. Som lÀsare blir men helt uppsugen i historien i dessa scener. Faktum Àr att de Àr sÄ verkliga att jag för stunden glömmer att det Àr en roman jag lÀser. Det kÀnns nÀstan som nordisk true crime."

BlÀddrat.se, Anna Lavfors

Det framgÄr tydligt att en av författarna har lÄng egen poliserfarenhet. ( ) framför allt i form av starkt medkÀnnande möten med mÀnniskor som far illa. Det Àr en riktigt bra debut, vÀlskrivet och berörande

Kapprakt

Haags och Karlssons deckardebut Àr obehagligt stark, realismen Àr realistiskt, den fiktiva verkligheten verkligt verklig.

Deckarlogg, Bengt Eriksson

"Det som inte syns Àr en skrÀmmande och vÀlskriven berÀttelse om hur maktens mÀn utnyttjar unga utsatta mÀnniskor. Det mÀrks tydligt att en av författarna har erfarenhet av polisyrketdÄ detaljer i berÀttelsen kÀnns verklighetstrogna. En lÀsvÀrd, aktuell och engagerande bok."

Bokmix, bokblogg

"En bok med verklighet mellan raderna och spÀnningen pÄ topp. Jag brukar inte betygsÀtta böcker men detta Àr en toppenbok. Jag ger boken 5/5."

carinas_lasdagbok, Bokblogg


UpplÀsare: Fredde Granberg
LĂ€ngd:

4.1

1917 recensioner

kim

2024-04-11

Bra story, inte direkt nÄgot mÀsterverk i skrivandet och lite smÄtöntiga medelÄlders jargonger men det hör förmodligen till. All in all en bra och gripande bok!

Anna

2024-04-05

Riktigt bra och aktuell!

Lisbeth

2024-03-10

SĂ„ enastĂ„ende bra đŸ‘đŸŒ