(1)

Det sista han ville

e-bok


Precis i slutskedet av 1984 Ärs presidentkampanj sÀger journalisten Elena Mac Mahon upp sig som politisk reporter. Den officiella anledningen Àr att hon ska ta hand om sin pappa efter moderns dör men i sjÀlva verket tvingas hon ta över faderns oavslutade affÀrer. En rÀcka hÀndelser placerar henne pÄ en söderhavsö dÀr all turism ersatts av vapenhandel, kriminalitet och vÄld. DÀr ska hon förhandlar fram en vapenaffÀr Ät den amerikanska regeringen och hon kommer inte dÀrifrÄn. Det sistan han ville Àr en rafflande, intelligent och blÀndande thriller av den stilistiska mÀstaren Joan Didion. Först utgiven 1997, men högaktuell med en ny film baserad pÄ boken med Anne Hathaway, Willem Dafoe och Ben Affleck.Det sista han ville Àr en rafflande, intelligent och blÀndande thriller av den stilistiska mÀstaren Joan Didion.

"Om Didions reportage skrivs med dödlig skÀrpa, adderas ett moln opium till hennes skönlitteratur. Hon Àr en sann stilist."

LA Times

"Hon Àr en av vÄra största författare nÄgonsin och i slutet av boken kommer du, om du Àr uppmÀrksam, att förstÄ varför."

The Independent Review of Books