(149)

Det perfekta skottet : en polismans berättelse om gripandet av Sveriges värsta massmördare Mattias Flink

ljudbok och e-bok


Den 11 juni år 1994 sker det värsta massmordet i modern svensk historia. På Faluns gator går den berusade yrkesmilitären Mattias Flink omkring med en AK-5:a och skjuter skoningslöst i sommarnatten. När larmet når polisen har flera personer redan träffats av mördarens kulor. Varje sekund är på liv och död.

När polisen Olavi Blomfjord skickas ut på det livsfarliga uppdraget att stoppa Flink börjar han med att be till Gud om hjälp. En kort tid senare står han och kollegan Berndt Bergström plötsligt öga mot öga med massmördaren på en järnvägsbro. När Flink höjer AK-5:an och öppnar eld mot poliserna handlar de på ren instinkt och skjuter tillbaka. Ett skott träffar och fäller mördaren. Det är Blomfjord som avfyrat det.

"Det perfekta skottet" är Olavi Blomfjords egen berättelse om den fruktansvärda natten då sju personer förlorade livet. Den är öppen och insiktsfull med reflektioner kring både massmordet i Falun och kring den polisiära yrkesrollen. Hur påverkas egentligen människan under uniformen av extrema situationer och trauman?

Olavi Blomfjord är en svensk polis från Falun. Han var en av de poliser som deltog i gripandet av Sveriges värsta massmördare Mattias Flink. Tillsammans med författaren och journalisten Linus Hugosson har han skildrat händelserna i boken "Det perfekta skottet".



3.4

149 recensioner

Ny

2023-05-04

De va en bra bok och en bra berättad historia 👍 men jag tycker författaren kunde skippat allt prat om Jesus å gud, för de är inte gud eller jesus som ska Förlåt Mattias utan brottsoferna. Men som sagt annars va de en väldigt bra bok å helt klart värd att lyssna på 👍

Oliver

2023-01-05

Spännande historia men ALLDELES för mycket religon

Daniel

2022-11-23

Utmärkt bok som beskriver människan Olavi. Det beskriver väl vad som hände den där juninatten i Falun 1994. Att jogga runt i Falun och lyssna på hans bok var en väldigt stark upplevelse. Om man vill så kan man börja vid polishuset och sedan följa hans väg till järnvägen där gärningsmannen greps. Ta gärna en extra promenad till kullen för att titta på minnesstenen också. Sen var det lite roligt för uppläsaren säger "slag-gatan" som att det har varit ett militärt slag på gatan. Det har det aldrig. Däremot är Falun en gruvstad med gott om restprodukter från gruvan, slagg, så gatan uttalas "slagg-gatan" men ett ord kan inte ha tre "g" i rad. Men det var en bisats. Det var en väldigt gripande bok som är väl värd att lyssna på. Tack för att ni skrev den, Olavi och Linus!