(17)

Det ordnar sig

ljudbok och e-bok


Med OptionsmÀklarna, OM, som bildades 1984, infördes optionshandel i Sverige. Företaget blev banbrytande Àven internationellt. 1998 förvÀrvade OM Stockholms Fondbörs. TvÄ Är senare lade bolaget ett i hela vÀrlden uppmÀrksammat bud pÄ Londonbörsen, och efter det förvÀrvades Helsingfors- och Köpenhamnsbörserna innan bolaget slogs ihop med Nasdaq till Nasdaq OMX 2008. OM skapades och leddes av Olof Stenhammar, som före bolagets bildande haft en brokig bakgrund som busfrö i skÄnska internatskolor, försÀljare av julgranar och swimmingpooler, sjöofficer, företagsledare inom Bonnierkoncernen med mera.

I Det ordnar sig berÀttar Olof Stenhammar personligt och inlevelsefullt om sin uppvÀxt och om hur han som börsmÀklare kom i kontakt med optionshandeln i USA och skildrar det intrikata spelet nÀr OM bildades i samarbete med Carnegie, SEB och Wallenbergs investmentbolag Investor. Författaren Àr kÀnd för sin humor och berÀttar i boken episoder frÄn sin tid i nÀringslivet, bland annat om Ingvar Kamprads syn pÄ hur snus och bordeauxviner passar ihop och hur man fÄr ett eget grund uppkallat efter sig i skÀrgÄrden.

För allmÀnheten Àr Olof Stenhammar mest kÀnd som amiral för Stockholms OS-ansökan 2004. I boken fÄr vi följa kampanjen och dess efterspel bakom kulisserna med alla entusiastiska medarbetare, internationella kontakter, skriverier och debatter, skandaler, besvikelser och glÀdjeÀmnen. Vi fÄr en inblick i det internationella rÀvspelet inom den internationella olympiska kommittén och hur det gick till bakom kulisserna nÀr Stockholm inte var lÄngt ifrÄn att Äter bli vÀrdland för ett olympiskt spel. Kampanjen följdes av mutanklagelser och mediedrev under tvÄ mörka Är.


UpplÀsare: Per Juhlin
LĂ€ngd:

4.1

17 recensioner

Ludwig

2021-06-21

Mysig, skön, blandadâ˜ș

Marcus

2020-09-10

Intressant resa som Olof har gjort. Och det Àr ocksÄ intressant och lÀsa/höra hur mÄnga utmaningar som dykt upp pÄ vÀgen. Ger inblick hos en Àkta entrepenör. Mycket lÀsvÀrd