(100)

Det onda arvet

ljudbok och e-bok


Sönerna, de flesta av dem utomÀktenskapliga, till Mallen av High Banks Hall bÀr alla ett ont arv, en karakteristisk vit hÄrlock vid ena tinningen. Det sÀgs att de som bÀr den Àr förbannade och kommer att dö unga. NÀr arvtagaren Thomas Mallen och de tvÄ flickor han tagit under sina vingar tvingas flytta frÄn High Banks Hall efter att han ruinerats möter han den modiga Anna, en fattig guvernant. Men Àven bröderna Radlet tar sig in i deras liv. Och en av bröderna bÀr den omisskÀnnliga vita hÄrlocken.

Böckerna om familjen Mallen Àr en historisk trilogi med en handling som strÀcker sig frÄn mitten av 1800-talet till tiden för första vÀrldskriget. Vi fÄr följa familjen genom fyra generationer, frÄn det storslagna Viktorianska England till krigets mörka dagar. Serien filmatiserades pÄ 1970-talet.

Catherine Cookson föddes 1906 i South Shields och dog 1998 i Newcastle-upon-Tyne. "Kate Hannigan", hennes första roman, utkom 1949. Hon var en av 1900-talets mest Àlskade underhÄllningsförfattare och blev bÄde upptagen i Brittiska Imperieordern och adlad till följd av sitt författarskap. Flera brittiska tv-serier Àr baserade pÄ hennes romaner, som översatts i 25 lÀnder.



3.5

100 recensioner

Marie

2023-11-21

Bra historia

Siv

2022-01-19

TrÄkig upplÀsare som gör att man tappar intresset