(47)

Det kapitalistiska manifestet

ljudbok och e-bok


För tjugo Är sedan vÀnde Johan Norberg hela globaliseringsdebatten med sin bok Till vÀrldskapitalismens försvar. Sedan dess har den fria marknaden Äter hamnat i vanrykte. Nu anklagas kapitalismen för skriande ojÀmlikhet, populistiska revolter, klimatförÀndringar och Kinas globala erövringstÄg.

DÀrför ÄtervÀnder Norberg till marknadsfronten. Vad har hÀnt de hÀr tjugo Ären? Vad fick han rÀtt i och var misstog han sig? Hur mÄr vÀrldskapitalismen i dag?

Med fakta och passion visar han att dagens antikapitalister har lika fel nu som de hade 2001. Det kapitalistiska manifestet Àr en lika hoppfull som uppfordrande plÀdering för marknadens förmÄga att lösa vÄra samhÀllsproblem.


UpplÀsare: Johan Norberg
LĂ€ngd:

4.1

47 recensioner

Andreas

2023-05-21

Mycket bra bok den har vidgat min förstÄelse kring ekonomi och politik

Leif

2023-04-21

En förförande lÀttlÀst bok som faktiskt gör det komplexa absolut begripligt. Skall sÀga den Àr en omistlig bok oavsett vilken ideologi man sjÀlv representerar. Har lett en bokcirkel kring denna bok vÄren 2023 och med en konstig hybrid till regering sÄ var denna bok dn otroligt bra grund att diskutera den stora frÄgan: Vad bör göras?

Tina

2022-06-18

ger verkligen kött pÄ benen inför riksdagsval och förstÄelsedjup för vad som hÀnder i vÀrlden, alltid intressant att sÀtta sig in i nya infallsvinklar Àn dem man sjÀlv Àr uppfostrad i!