(9)

Det kalla landet

ljudbok och e-bok


Hur mycket ondska och grymhet ska en mÀnniska tÄla? Kan man lita pÄ att förövaren verkligen fÄr sitt rÀttmÀtiga straff? FrÄgor om skuld och försoning Àr centrala i Inger Frimanssons nya psykologiska thriller Det kalla landet.

Maria Strandberg har svÄrt att hantera det fasansfulla som hÀnt hennes syster. Ingrid blev kidnappad, inlÄst under ett kÀllargolv hos en galen kvinna som hette Rose. Tankarna pÄ hÀmnd och vedergÀllning Àr sÄ starka att de till och med skrÀmmer henne sjÀlv. Hon, som Àr en vanlig fredlig hemmafru och nybliven farmor.

Av en hÀndelse fÄr Maria höra talas om voodoodrottningen Marie Laveau som höll till i New Orleans under artonhundratalet. Hon börjar mer och mer kÀnna sig beslÀktad med denna magiska kvinna. Hon bestÀmmer sig för att ta med sig Ingrid pÄ en resa till det stora landet i vÀster.

Ingrid Àr mycket svag efter sin fÄngenskap i den mörka kÀllaren. Hon Àr avtrubbad och viljelös, försÀnkt i djup sorg efter sin make Titus död, men det Àr ÀndÄ inte svÄrt att fÄ henne att följa med pÄ resan. Maria blir mer och mer besatt av tanken pÄ hÀmnd och straff. Och om hon inte kan komma Ät Rose, sÄ finns ju alltid Roses son Tomas ...

I Det kalla landet möter vi flera gestalter frÄn Inger Frimanssons tidigare böcker, biroller som kliver fram och blir huvudpersoner.

Inger Frimansson har gjort den psykologiska thrillern till sin genre, flerfaldigt prisbelönad för sina böcker. I Det kalla landet visar hon Äterigen att hon hör till de frÀmsta i Sverige.


UpplÀsare: Gunnel Fred
LĂ€ngd: