(270)

Det handlar om dig

ljudbok och e-bok


"Jag Àr femton Är, sju mÄnader och tre dagar första gÄngen vi trÀffas. Jag stÄr i ett vardagsrum hemma hos nÄgon som heter Erik. Du sitter med en ölburk i knÀt framför ett svart piano. Du Àr femton Är, med konkav bröstkorg och blanka ögon efter den senaste burken du tömt och kastat mellan stolsbenen. Jag kÀnner dig inte men senare, nÀr vi stÄr i kön till badrummet, ringer din mobiltelefon och du svarar pÄ ryska. Fyra timmar senare följer du mig hem."

Efter ett möte pÄ en fest under en sommarnatt Àr ingenting lÀngre detsamma. Plötsligt handlar varje fredagsnatt, varenda mörkt dansgolv och varje stulen folköl om honom. Om de tre födelsemÀrkena över hans kind, om ryska meningar pÄ en parkbÀnk och om exploderande sms som aldrig besvaras. Om han bara kunde titta lite till, höra av sig lite oftare, komma lite nÀrmare. Om han bara kunde se, om sÄ bara för ett enda ögonblick, att allt handlar om honom.

Det handlar om dig Àr historien om den första, stora kÀrleken. Den utspelar sig i Stockholms innerstad under nÄgra febriga höstmÄnader och man kastas mellan hopp och förtvivlan, lycka och sorg, upphetsning och apati. Sandra Beijer berÀttar sin historia pÄ ett poetiskt men ÀndÄ enkelt och sjÀlvklart sÀtt och alla som nÄgon gÄng har varit kÀra kan kÀnna igen sig - det spelar ingen roll om man Àr femton eller fyrtiofem.


UpplÀsare: Sandra Beijer
LĂ€ngd:

3.8

270 recensioner

Saga

2022-06-12

Mysig, skapar verkligen stÀmningen av ung kÀrlek. Lite enformig och simpel.

Isabelle

2021-12-14

SÄ bra! LÀst flera gÄnger och rekommenderar verkligen.

Anna

2021-07-19

Riktigt bra, dock ett sÀmre slut!