(24)

Det går en liten ängel

ljudbok och e-bok


Det går en liten ängel bredvid mig säger mor

Hon har så vita vingar och ögon blå jag tror

Hon håller mig i handen, då är jag inte rädd

Och sedan när jag somnar hon vakar vid min bädd

Vi träffas i en stödgrupp för folk som utsatts för övernaturliga attacker. Hon, som tappade tänderna när hon nästan blev dränkt i Alviken. Jag, som har Den bakom mig, Den som viskar jag älskar dig och som kvävde mina föräldrar när jag var liten.

I en stuga vid Alviken utanför Leksand ligger hennes pappa döende i cancer. Jag följer med henne dit, till viken som fortfarande dränker människor efter att de tappat tänderna och fått benen krossade. Jag vill veta vad som finns i Alviken. Behöver veta.

”Det går en liten ängel” är en skräckberättelse i dalamiljö, en bok om att försöka fly från sina spöken eller att komma hem till dem.



2.9

24 recensioner

Morgan

2024-04-25

En aning för detaljerat våldsam för min smak, men i övrigt gillar jag verkligen både konceptet och det något udda språket! Boken känns ö h t unik i sitt slag

Mitha

2023-07-19

Konstigt skrivet och jobbig bok. Deprimerande text. Rekommenderar den INTE.

John

2021-08-28

Jag gillar berättelsen. Men det jag saknar, och som jag förmodar bidrar till att ljudboken är relativt kort, är brist på beskrivningar. Både av omgivningar och karaktärer. Under de första två kapitlen slets jag mellan att försöka avgöra om huvudkaraktärerna är 20 eller 80. Därefter brydde jag mig mindre om det, men det var bara ett enda exempel på bristande beskrivningar som genomsyrar hela boken.