(21)

Det globala imperiet

ljudbok och e-bok


Hur ser nÀtokraternas vÀrldsbild ut och hur skiljer den sig frÄn övriga ideologier genom historien? Vad Àr vÀrldsstaten och Àr det den utopi som den sÀgs vara? Under det sena 1990-talet började socialteoretikerna Alexander Bard och Jan Söderqvist arbeta fram en radikalt ny teori: NÀtokratihypotesen. Men vad innebÀr det egentligen att vara en nÀtokrat? Detta och mycket mer fÄr vi svar pÄ i boken "Det globala imperiet", som ocksÄ ger lÀsaren en djupgÄende karta till det egentliga skeendet under det som synes sker.

"Det globala imperiet" Àr den andra boken i Futuricatrilogin.

Alexander Bard (f. 1961) Àr en svensk artist, samhÀllsdebattör, musikproducent och författare. Bard har haft en framstÄende karriÀr inom musiken och Àr kÀnd för sin medverkan i bl.a. de populÀra tv-programmen Idol och Talang, och banden BWO och Army of lovers.

Jan Söderqvist (f. 1961) Àr en svensk medieteoretiker, förelÀsare, kulturskribent och författare. Han har tillsammans med Alexander Bard skrivit fyra socialteoretiska böcker, "Kroppsmaskinerna", "Det globala imperiet", "NÀtokraterna" och "Synteism".


UpplÀsare: Emil Rehnström
LĂ€ngd:

3.7

21 recensioner

Henrik

2021-12-24

Mindre lÀttillgÀnglig och mycket mer komplex Àn föregÄngaren NÀtokraterna. Jag kunde tyvÀrr inte ta till mig bokens innehÄll pÄgrund av bristande förkunskaper. God kÀnnedom om europeisk filosofi och filosofiska termer rekommenderas starkt som förkrav för boken

Magnus

2021-11-13

VĂ€ldigt upplysande bok