(69)

Det flammande korset

e-bok


KĂ€rlek bortom tid och rum

Kriget kommer! Jamie Frasers hustru har berÀttat. Hon vet. Hon har den magiska gÄvan, som ocksÄ Àr en förbannelse, att kunna resa i tiden. Född 1918 arbetade hon pÄ ett fÀltlasarett under andra vÀrldskriget. Efter kriget reser hon med sin man till Skottland och vid ett besök i en hÀxring av stenar dras hon som av en osynlig hand in i en klyfta och befinner sig plötsligt i 1700-talet. Hon Àr nu en frÀmling i en oförsonlig tid. Klanledaren Jamie Fraser blir hennes beskyddare och Àlskare. En kÀrlek bortom tid och rum binder dem samman.

Efter de skotska nationalisternas nederlag mot engelsmÀnnen söker Jamie och hans familj sin lycka i den nya vÀrlden. De slÄr sig ner i Nord-Carolina dÀr Reglerarnas uppror mot engelsmÀnnens koloniala överhöghet just tagit sin början.

Över en halv miljon svenskar har lĂ€st Diana Gabaldons episka kĂ€rlekssaga: FrĂ€mlingen, SlĂ€nda i bĂ€rnsten, Sjöfararna, Trummornas dĂ„n, Det flammande korset, Snö och aska, Som ett eko och Skugga av svek. Outlanderserien ligger till grund för TV-serien Outlander.

"Extremt beroendeframkallande."

Toronto Star

"Verkligen underhÄllande ... den perfekta verklighetsflykten!"

San Francisco Chronicle



4.5

69 recensioner