(1775)

Det farliga Sverige

ljudbok


Vilka personer Àr farligast i Sverige?

Dick Sundevall tar med oss pÄ en resa ut i verkligheten. Vi fÄr trÀffa yrkeskriminella, mördare och sexualsadister - mÀnniskor som dömts till livstid och som i flera fall sitter pÄ isolerade sÀkerhetsavdelningar.

För drygt 15 Är sedan var kriminella mc-gÀng ett okÀnt begrepp i Sverige och sexuella övergrepp pÄ barn nÄgot man helst inte pratade om. Tanken att det skulle sitta oskyldigt dömda i svenska fÀngelser tedde sig absurd. Och vÄldtÀkt inom Àktenskapet var visserligen förbjudet men det var knappast nÄgon som brydde sig.

Polis och Äklagare har under senare Är fÄtt mÄngfaldigt ökade resurser, men vad anvÀnds pengarna till? Och Àr det verkligen sÄ att brott inte lönar sig? Vilka tendenser kan vi se i den kriminella vÀrlden i dag och vad vÀntar oss i framtiden?


UpplÀsare: Carl Jacobson
LĂ€ngd:

3.7

1775 recensioner

Christoffer

2024-04-02

vÀldigt onyanserad och vinklad trots att författaren försöker ge intrycket av att vara objektiv eller skicklig.

Anonym

2024-03-11

riktig skitblaska, författaren pĂ„stĂ„r att höjda straff för kriminella Ă€r pöbelbeteende och menar att 7Ă„r Ă€r lĂ€nge nog för en livstidsdömd. helt verklighetsfrĂ„nvĂ€nd. Är du en mĂ€nniska med fungerande hjĂ€rna kommer du bli besviken.

tilda

2022-07-10

Skit bra!