(1077)

Det elfte manuset

ljudbok och e-bok


En pandemi har tagit över vÀrlden. Hanne Wilhelmsen, en legend inom polisen, Àr sedan lÀnge pensionerad. Hon har levt isolerad i Äratal. NÀr Norge nu stÀngs ner vÄgar hon sig Àntligen ut i den folktomma staden igen. Men bara efter mörkrets inbrott.

Polisassistent Henrik Holme arbetar med ett mord som ingen annan bryr sig om en kvinna har hittats naken i bagageutrymmet till en bil. Kroppen Àr oskadad men ansiktet sönderslaget. Hon Àr inte anmÀld saknad, ingen vet vem hon Àr. Holme vÀnder sig till sin gamla mentor Hanne Wilhelmsen för hjÀlp.

Och samtidigt har ett mycket vÀrdefullt manuskript försvunnit spÄrlöst pÄ ett av Norges största förlag. Ansvarig för att jaga rÀtt pÄ det blir en ung, nyanstÀlld kvinnlig redaktör. Hon fÄr dessutom uppdraget att samarbeta med en motvillig Hanne Wilhelmsen.

Det elfte manuset, som fick ett storartat mottagande vid utgivningen i hemlandet Norge, Àr en historia om familjehemligheter, svek och olika identiteter, om författare och bokbransch och om hur litteratur kan vara bokstavligen livsfarlig.

Anne Holt Àr författare och jurist och har utgivit 26 böcker. Det elfte manuset Àr den elfte boken om Hanne Wilhelmsen


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

4.1

1077 recensioner

Anonym

2023-07-07

Älskar den hĂ€r! Lika bra och spĂ€nnande igenom hela boken👍

lotta

2023-04-19

En klassisk Anne Holtdeckare. Huvudpersoner att tycka om, en vÄldsamt snÄrig intrig med upplösning först pÄ slutet. Och en upplÀsare som klippt och skuren för texten.

Anders

2023-03-03

Holt Àr fortfarande bÀttre Àn de flesta i genren.