(25)

Destination Petrograd

ljudbok och e-bok


Året Ă€r 1919 och det fasansfulla första vĂ€rldskriget Ă€r Ă€ntligen slut. Men i England Ă€r det inte tal om att dra nĂ„gon lĂ€ttnadens suck. PĂ„ andra sidan Europa har Lenin och bolsjevikerna tagit kontrollen och ingen vet exakt vad de kan tĂ€nkas stĂ€lla till med. För den engelska spionstyrkan Ă€r det plötsligt omöjligt att ta sig ut ur Ryssland för att rapportera hem. Men det finns kanske en lösning...

Den unge löjtnant Bird blir minst sagt förvĂ„nad nĂ€r han ombeds att Ă„ka pĂ„ uppdrag i Östersjön. Operationen Ă€r topphemlig och mĂ„let Ă€r att ta sig in i Petrograd, en av de hĂ„rdast bevakade stĂ€derna i vĂ€rlden, för att kunna forsla rapportörer mellan Ryssland och Finland. Det blir en nervbitande fĂ€rd genom minfyllda vatten och med en överhĂ€ngande risk att avslöjas. Är det ett regelrĂ€tt sjĂ€lvmordsuppdrag de ger sig in pĂ„? Eller Ă€r det sĂ„ galet att det faktiskt kan lyckas?

Duncan Harding Àr en av flera pseudonymer som anvÀndes av den brittiske författaren och militÀrhistorikern Charles Henry Whiting (1926-2007). Han skrev cirka 350 böcker inom bÄde skön- och facklitteratur.


UpplÀsare: Hans Bergqvist
LĂ€ngd: