(12)

Den vita kvinnan

ljudbok och e-bok


Filip Berggren Àr en ung diplomat som nyligen tilltrÀtt sin första utlandstjÀnst vid Sveriges ambassad i Mexiko City. Under en tillstÀllning lÀr han kÀnna Laura, en orÀdd mexikansk journalist som fÄtt tips om att högt uppsatta mÀn inom bÄde affÀrslivet och politiken Àr inblandade i knarkaffÀrer. Hennes plan Àr att skriva en artikelserie om det, men först behöver hon tillrÀckligt med bevis.

Via Laura dras Filip in i en vÀrld av korrupta affÀrsmÀn, köpta politiker och kompromisslösa maffiamedlemmar. Snart inser han att han blivit en bricka i ett livsfarligt spel och frÄgan Àr vem han egentligen kan lita pÄ.

”Den vita kvinnan” Ă€r en intensiv och omskakande skildring av vardagen för mĂ„nga mĂ€nniskor i dagens Mexiko. Författaren Pia Engholm har en gedigen inblick i landets historia och kultur efter att ha levt i dĂ€r i flera Ă„r.



3.5

12 recensioner

Maria

2021-08-02

Wow spÀnnande och vÀldigt intressant frÄn en annan del i vÀrlden som man inte kan sÄ mycket om. Först lite besviken pÄ manliga berÀttarrösten dÄ jag trodde det skulle vara mer en kvinnas perspektiv (pga titeln) men historien och berÀttarrösten blev bara bÀttre och bÀttre.

Anita

2021-05-16

Mexiko. Om karteller och vÄld.