(178)

Den unga eliten

ljudbok och e-bok


Ny hyllad serie av författaren till Legend!

»ÖvertrĂ€ffade alla mina förvĂ€ntningar och jag Ă€lskade den sĂ„ mycket lĂ€ste ut den i ett enda svep! Rekommenderas varmt!« Betyg: 5 av 5 - Cecilia Ax, Book Obsession

»Var beredd pÄ att bli fÀngslad - och pÄ att lÀngta efter fortsÀttningen...« Booklist

Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett Ärtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, medan de barn som lyckades överleva blev mÀrkta av sjukdomen pÄ egendomliga sÀtt och började kallas malfetto.

Adelinas svarta hÄr blev silverfÀrgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett Àrr dÀr hennes vÀnstra öga en gÄng satt. Hennes pappa ser henne som ett olycksbarn som förstör familjens goda namn och stÄr i vÀgen för deras framgÄng.

Men nÄgra av de som överlevt febern sÀgs ha mystiska och kraftfulla förmÄgor, och Àven om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga eliten.

Teren Santoro Ă€r ledare för en organisation vars uppgift det Ă€r att leta upp dessa personer och förgöra dem innan de kan förgöra nationen. Enzo Valenziano Ă€r medlem i DolksĂ€llskapet, en hemlig sammanslutning som letar upp andra inom Den unga eliten innan Santoro hittar dem. Men nĂ€r dessa tvĂ„ konfronteras med Adelina möter de krafter som de aldrig tidigare skĂ„dat


Adelina har egenskaper som inte Àr av denna vÀrld. Hon har ocksÄ ett hÀmndlystet mörker i sitt hjÀrta. Och ett begÀr att krossa alla som vÄgar trotsa henne.

MARIE LU [född 1984] Àr en amerikansk författare vars böcker sÄlt i över 4 miljoner exemplar. Hon fick sitt stora internationella genombrott med Legend-serien, som sÄldes till 26 lÀnder och blev en New York Times bestseller. Den unga eliten Àr den första delen i hennes nya trilogi. Marie Lu Àr bosatt i Los Angeles.



3.8

178 recensioner

Maria

2023-10-31

Förundras över förlagens nonchalanta val av upplĂ€sare. UpplĂ€sare Ă€r plĂ„gsamt tydligt fel för denna genre - dvs lĂ€s boken, lyssna inte! Över till boken. Det Ă€r sĂ€llan man rĂ„kar pĂ„ en bok dĂ€r huvudkaraktĂ€ren Ă€r sĂ„ svĂ„r att tycka om (lĂ€s omöjlig). Jag fick kĂ€mpa mig igenom boken, kommer inte lĂ€sa fortsĂ€ttningen.

HĂ„kan

2023-07-22

upplÀsaren funkar inte för mig.

Linda

2022-04-24

Super lÀngtar till bok 2