(1440)

Den tysta patienten

ljudbok och e-bok


2019 Ă„rs stora thriller-hype

»Smart, sofistikerat berÀttande genomsyrat av genuin spÀnning.« Lee Child

»Fullkomligt briljant!« Stephen Fry

Alicia Berensons liv Àr till synes perfekt. Hon Àr en kÀnd konstnÀr gift med en eftertraktad modefotograf. Tillsammans bor de i ett lyxhus med stora fönster och utsikt över en park i ett av Londons mest fashionabla omrÄden. En kvÀll kommer Alicias make hem frÄn en modefotografering - och Alicia avlossar fem skott i hans ansikte, för att dÀrefter aldrig mer sÀga ett ord. Alicias vÀgran att prata eller komma med nÄgon som helst form av förklaring förvandlar en vÄldsam familjetragedi till nÄgonting mycket större: Ett mysterium som fÄngar allmÀnhetens fantasi och gör Alicia - den tysta patienten - ökÀnd.

Theo Faber, rĂ€ttsmedicinsk psykoterapeut, har vĂ€ntat lĂ€nge nĂ€r han till sist fĂ„r chansen att ta sig an fallet. Hans besatthet av Alicia - av att fĂ„ henne att prata och fĂ„ fram sanningen om det brutala mordet pĂ„ hennes make, leder honom allt djupare in i hans eget psyke och hans egna motiv, tills det hotar att förgöra honom


ALEX MICHAELIDES Àr född pÄ Cypern och numera bosatt i USA. Hans kriminaldebut Den tysta patienten [The Silent Patient] har fÄtt explosiv uppmÀrksamhet och blivit 2019 Ärs stora thriller-hype, med Äterkommande referenser till Paula Hawkins Kvinnan pÄ tÄget och A. J. Finns Kvinnan i fönstret. Boken har hyllats av kollegor och kritiker och Àr redan en stor försÀljningssuccé i USA. FilmrÀttigheterna har köpts av Brad Pitts produktionsbolag.



3.8

1440 recensioner

Mia

2024-03-07

VÀldigt bra bol med en spÀnnande twist pÄ slutet.

döddan

2024-01-13

Oufft.

Tanja

2023-11-02

SpÀnnande!