(641)

Den tysta kvinnan

ljudbok och e-bok


HAN TITTAR. HAN VÄNTAR. HAN TAR. VEM BLIR NÄSTA OFFER?

Medan han utreder ett mord i ett fÀngelse fÄr polisen och GBI-utredaren Will Trent veta nÄgot som sÀtter en kedja av hÀndelser i rullning. En av fÄngarna pÄ anstalten hÀvdar nÀmligen att han Àr dömd för ett brott som han inte har begÄtt, och han sÀger att han blivit utsatt för en komplott ledd av polisen Jeffrey Tolliver. Den riktige gÀrningsmannen Àr fortfarande Àr pÄ fri fot, en seriemördare som systematiskt mördat kvinnor under flera Är. Om Will börjar grÀva i det gamla fallet och berÀttar sanningen om Tolliver, som har hjÀltestatus inom poliskÄren, Àr fÄngen villig att förse Will information som kan lösa fÀngelsemordet.

För bara nĂ„gra dagar sedan mördades en ung kvinna i en park i norra Georgia. Är det ett sammantrĂ€ffande, eller har seriemördaren fĂ„ngen berĂ€ttat om skördat Ă€nnu ett liv?

NĂ€r Will grĂ€ver djupare i bĂ„da mordfallen blir det allt mer uppenbart för honom att han mĂ„ste lösa det gamla fallet först. Men nĂ€stan tio Ă„r har gĂ„tt – tid för minnen att blekna, vittnen att försvinna, bevis gĂ„ upp i rök och lögner att förvandlas till sanningar. Och i bĂ„da fallen behöver han hjĂ€lp av sin flickvĂ€n, rĂ€ttslĂ€karen Sara Linton 
 som Ă€ven rĂ„kar vara Jeffrey Tollivers Ă€nka.

Det förflutna och nuet Àr pÄ snabb kollisionskurs och allt Will Trent hÄller kÀrt stÄr pÄ spel.

Den tysta kvinnan Àr tionde fristÄende delen i Karin Slaughters hyllade Will Trent-serie.

***

KARIN SLAUGHTER Àr en av vÀrldens mest lÀsta och hyllade författare. Hennes böcker har givits ut i 120 lÀnder och sÄlts i fler Àn 35 miljoner exemplar. Hon har skrivit 20 böcker, inklusive serierna om Grant County och Will Trent, samt Edgarnominerade De fördÀrvade och flera titlar som legat pÄ Sunday Times topplista; De vackraste, Den goda dottern, Bilder av henne och Den sista Ànkan. SpÀnningsromanen Bilder av henne filmas just nu för Netflix och Grant County- och Will Trent-serierna Àr ocksÄ under produktion för tv. Slaughter har Àven grundat vÀlgörenhetsorganisationen Save the Libraries. Hon Àr född i Georgia och bor i Atlanta.



4.1

641 recensioner

Kristina

2024-03-25

rörig

Gunnel

2023-09-22

Tjatig o pratig.

Lena

2023-07-25

You Ă€r the best Karin. Love you 😘