(6)

Den svarta tulpanen I

ljudbok och e-bok


Det Ă€r trettio Ă„r sedan tulpanhysterin sĂ€nkte den nederlĂ€ndska ekonomin, och mĂ„nga bĂ€r fortfarande pĂ„ ilskan över de förlorade förmögenheter och förlorade liv som följde förbudet för handel av tulpaner. Johan de Witt, som leder landet, blir syndabocken för folkets missnöje och lynchas av en mobb pĂ„ öppen gata. Även hans bror faller offer för folkhopen, och möter en brutal död.

Snart efter de bestialiska morden utlovas en mindre förmögenhet till den som kan odla en svart tulpan. En intensiv tÀvling börjar mellan landets frÀmsta trÀdgÄrdsmÀstare, som alla tar sikte pÄ priset. Som alltid nÀr insatserna Àr höga, sÄ finns det de som Àr villiga att göra vad som helst för att vinna. Detta fÄr den unge Cornelius van Baerle erfara, nÀr han till synes utan orsak kastas i fÀngelse samtidigt som han nÀstan lyckats fÄ fram en perfekt svart tulpan. Cornelius börjar genast planera sin flykt, och snart Àr han mitt uppe i sitt största Àventyr nÄgonsin!

Alexandre Dumas den Àldre föddes 1802 och skrev under sin livstid mÄnga odödliga verk sÄsom Greven av Monte Cristo, Mannen med jÀrnmasken och De tre musketörerna.


UpplÀsare: Thomas Bay
LĂ€ngd:

3.2

6 recensioner

PFörnamn

2021-08-22

Det tar mindre Àn en minuts lyssning att konstatera att upplÀsningen Àr nÄgon slags pretentiös berg-och-dalbana av tafatta försök till inlevelse, dÀr man förvÀxlat det sistnÀmnda med att lÀsa varenda ord i varenda mening som vore det höglÀsning av ett stycke putslustig studenthumor vid en sittning efter allt för mycket förfriskning.

Inger

2021-07-20

UpplÀsningen mindre bra