(53)

Den svarta staden

ljudbok och e-bok


Med den ”Det svarta regnet” golvade Stina Nilsson juryn i Bonnier Carlsens stora manustĂ€vling 2020 och tog hem förstapriset. Den spĂ€nnande berĂ€ttelsen om systrarna Liv och Frida och deras kamp för att överleva i en mörk framtid fĂ„r nu en fortsĂ€ttning: ”Den svarta staden”.

Liv och Frida har vandrat söderut lÀnge. Snart Àr sommaren slut och vÀgen som slingrar genom skogens dunkel Àr lerig. SÄ möter de en liten flicka med vilt rött hÄr. Vem Àr hon? Varför talar hon inte?

Och Jeri och Hanis som absolut ska till huvudstaden, hur ska Liv kunna fÄ dem att förstÄ att staden Àr livsfarlig? De sÀger att de har vuxit upp i en bunker och tydligen vet de ingenting om staden eller demonerna. Nu mÄste Liv och Jeri komma överens en gemensam strategi och överkomma sina olikheter.

Ska Frida och Liv ta sig till ön som deras pappa sa var det enda trygga stÀllet? Och kommer de nÄgonsin att hitta vÀnnen Sam?

Det Àr grÄtt, kallt och de Àr hungriga. Hela tiden. Men de har varandra och de ger inte upp. NÄgonstans finns en framtid.



4.5

53 recensioner

VendelađŸ©·đŸ’âœšïž

2023-02-21

Den Àr vÀldigt sorglig och den kan ocksÄ vara lite lÀskig pÄ vissa stÀllen.

Selma

2022-08-19

Älskar boken och den kvinnliga upplĂ€saren!

Elina

2022-06-28

AlltsÄ jag tyckte den var för hemsk. Men nÄgon som Àr modigare en jag kan nog lyssna pÄ den.