(187)

Den sovande nymfen

ljudbok och e-bok


Den sovande nymfen Àr den andra delen i en bÀstsÀljande italiensk deckarserie som vunnit sÄvÀl lÀsarnas som kritikernas hjÀrtan. En vÀlskriven bladvÀndare dÀr vi Äterigen fÄr stifta bekantskap med den fÀrgstarka kriminalkommissarien Teresa Battaglia som utkÀmpar ett privat krig mot sin alzheimersjukdom.

I en isolerad dal i de italienska Alperna Äterfinns en mÄlning med titeln Den sovande nymfen. Det visar sig att den Àr mÄlad med blod frÄn ett mÀnskligt hjÀrta. Kommissarie Teresa Battaglia och inspektör Massimo Marini kopplas in pÄ fallet som fullkomligen exploderar nÀr ett nytt offer upptÀcks.

"Ovanlig, drömsk och vacker italiensk deckare som till största delen utspelar sig i en liten, isolerad dal /.../ Det Àr andra boken i en planerad trilogi, och den Àr Ànnu bÀttre Àn debuten Blommor över helvetet. /.../ Den sovande nymfen Àr framför allt en kÀrleksfull sorgesÄng över mÀnniskornas korta liv."

Dagens Nyheter

"Den andra boken Àr om möjligt Ànnu mer spÀnnande. En tavla mÄlad med mÀnskligt blod stÄr i centrum. Parallellt med utredningarna kÀmpar Teresa Battaglia med sig sjÀlv. NÄgot stÄr inte rÀtt till och sanningen Àr obehaglig. Ilaria Tuti bjuder pÄ en riktigt bra trilogi om en lite annorlunda polis. Nu vÀntar vi bara pÄ den tredje delen."

Barometern

"Italienska Ilaria Tuti imponerade stort med debuten 'Blommor över helvetet' och följer upp med 'Den sovande nymfen'. /.../ BerÀttelsen blir en intrikat historia med rötter i andra vÀrldskriget. Fascinerande och originellt, med en intrig som gör det omöjligt att lÀgga ifrÄn sig boken."

Upsala Nya Tidning

"Parallellt med mysteriet i nutid sÄ varvas bokens handling med en historisk berÀttelse om experiment med barn. OtÀckt, men spÀnnande!"

Hela HĂ€lsingland


UpplÀsare: Thomas Hanzon
LĂ€ngd:

3.8

187 recensioner

Ingrid

2024-03-29

En bok med mÄnga bottnar, men skulle gott kunna delas till flera böcker, för att man bÀttre ska kunna tillgodogöra sig all information som boken ger.

Nicklas

2024-03-04

SprÄket i boken Àr sÄ förtrollande men mÄste alla poliser ha ngn form av sjukdom eller traumatiska tillstÄnd? UpplÀsaren Àr alldeles utmÀrkt.

Ulla

2023-07-03

Äldre kvinnlig kommisarie