(154)

Den som inte finns

ljudbok och e-bok


NĂ€r ett fullsatt flygplan utanför UmeĂ„ sprĂ€ngs i ett bombattentat slipper en slutkörd kommissarie Roland Fransson hĂ„lla i utredningen, men dras ofrivilligt in i fallet av sin dotter Anna. En forskare, som avslöjat obekvĂ€ma sanningar om en religiös friskola, Ă€r en av de omkomna i kraschen. Anna vet mer Ă€n hon borde. Det ?nns en person som har motiv för bombdĂ„det, nĂ€mligen Ă€garen till friskolan. Ska det faktum att han be?nner sig i Dubai stoppa hennes efterforskningar? Nej, inte alls – snart har Anna fĂ„tt med sig forskarens Ă€nka, sin pappa och hans nya ?ickvĂ€n till Dubai, en stad som hamnat i centrum för ett vĂ€rldspolitiskt och cyniskt spel kring stormakternas underrĂ€ttelsetjĂ€nster. Men hindren Ă€r mĂ„nga och riskerna stora – till och med för en ovanligt skĂ€rpt ung tjej frĂ„n VĂ€sterbotten.

Den som inte finnsÀr en spÀnningsroman om den lilla mÀnniskans kamp mot högre makter i dess olika former. Den Àr lika mycket en vÀsterbottnisk deckare som en internationell pulshöjande thriller, lika mycket underhÄllning som djupt allvar. Boken Àr den andra i Mikael Anderssons serie Morden i VÀsterbotten. Den första,Den som illa gör, utkom 2021.

Mikael Andersson, född 1966 i UmeÄ, arbetar som överlÀkare och ögonkirurg. VÀsterbotten har varit hem Ät slÀkten i mÄnga generationer och sedan 2018 har han arbetat pÄ deckare inspirerade av landskapets miljö och historia.


UpplÀsare: Lo Kauppi
LĂ€ngd:

3.5

154 recensioner

Cecilia

2023-08-14

Lite för komplicerad handling för mig. Bra upplÀsare.

Anne-Marie

2023-04-24

Rörig, svÄr att hÀnga med i alla konspirationer. Sen lite vÀl orealistiskt med en sÄpass mogen 15-Äring.

Susanne

2022-09-23

Lite rörigt emellanÄt