(614)

Den som finner

ljudbok och e-bok


Den som finner Àr den fristÄende andra delen i Stephen Kings thriller-trilogi om Bill Hodges. Den första delen, Mr Mercedes, hyllades av kritikerna och tilldelades Ärets Edgar Award för bÀsta spÀnningsroman 2015.

Morris Bellamy Àr författaren John Rothsteins allra största fan. Han Àr fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris Àr besviken pÄ sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sÄlt sig till reklambranschen. Som straff mÄste han dö.

Efter att ha skjutit ihjÀl Rothstein i författarens eget hem fÄr Morris inte bara med sig pengarna i kassaskÄpet, utan ocksÄ en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehÄlla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna nÀr omstÀndigheterna gör att han hamnar i fÀngelse för ett annat brott.

Åratal senare finner en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin Ă€go. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges fĂ„r nys om Petes trĂ€ngda situation, och tillsammans med sina medhjĂ€lpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne.


UpplÀsare: Johan Svensson
LĂ€ngd:

3.9

614 recensioner

Maj-Lis

2024-02-01

Älskar Mr Mercedes-serien!

Anders

2023-08-12

Riktigt bra i denna serie sv mÀstaren S King.Bra upplÀsare.

Anonym

2023-01-27

Lite seg i början men vÀlskriven och spÀnningen stiger.