(537)

Den sista migrationen

ljudbok


Den hyllade australiska bÀstsÀljaren! En bok för alla som gillade "DÀr krÀftorna sjunger".

Franny Stone har tillbringat hela livet vid havet, driven av kÀrleken till fÄglarna som svÀvar ovanför. Men nÀr klimatförÀndringarna medför att alla vilda djur börjar dö ut i fruktansvÀrd hastighet börjar Àven hennes Àlskade fÄglar att försvinna.

PÄ Grönland hittar hon den sista flocken silvertÀrnor, som migrerar lÀngre Àn nÄgot annat djur, och hon bestÀmmer sig för att följa dem till deras slutmÄl pÄ Antarktis. Hon lyckas komma ombord pÄ Saghani, en av vÀrldens sista fiskebÄtar, och tillsammans ger de sig ut pÄ en farofylld fÀrd över havet.

Men Franny bÀr pÄ ett mörkt förflutet. Ett förflutet kantat av förluster fram till den fruktansvÀrda incident som tvingade henne till denna sista migration. Medan Saghani följer silvertÀrnorna i skyn avslöjas Frannys hemligheter bit för bit och hon inser att det hon har försökt fly ifrÄn under hela sitt liv slutligen har hunnit ikapp henne.

"Den sista migrationen" Àr en hjÀrtskÀrande vacker kÀrleksförklaring till djuren och naturen. Men det Àr ocksÄ en spÀnnande och tidlös historia om vad vi Àr beredda att göra för de vi Àlskar.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

3.8

537 recensioner

Wilda

2023-09-16

UpplÀsaren var lika bra som vanligt. Boken var rörig och hattig. Fint slut.

Susanne

2023-06-27

SjÀlvlysande, smÀrtsamt vacker och brilliant upplÀst.

Karin

2022-10-02

Jag trodde den skulle handla mer om djur och natur och mÀnniskans pÄverkan pÄ naturen, t ex som Maja Lundes Binas historia, men den hÀr fokuserar mer pÄ huvudpersonen vilket drar ner betyget för mig. Lite för banalt och krystat bitvis. Kanske beror pÄ översÀttningen ocksÄ? Hade inte lÀst ut den om vi inte lÀst den i bokcirkeln.