(642)

Den oönskade

ljudbok och e-bok


"Det är en välskriven, mycket tät och spännande psykologisk spänningsroman med många bottnar och frågeställningar. Allt är inte vad det ser ut att vara." BTJ

Cecilia lever ett lugnt liv i den lilla norska byn Sandefjord. Hon är gift med sin barndomskärlek Johan och de bor i ett vackert hus med två små döttrar. När en liten pojke, Tobias, hamnar i Cecilias familj som tillfälligt fosterbarn, störs hennes välordnade liv. Hon har inte tid med ytterligare ett barn, men Johan insisterar på att de ska göra "det rätta". Pojken vet inte vilka som är hans föräldrar, det enda han vet är att han har tagits om hand av ett par missbrukare de senaste åren.

Några dagar efter hans ankomst upptäcks kvinnan i missbrukarparet, svenska Anni, död i hamnen. Vem är pojken och hur har han hamnat i lilla Sandefjord? Det visar sig snart att Cecilia vet mer än hon först gett sken av. Och pojken verkar veta något om Cecilia. Samtidigt som Cecilia med näbbar och klor försöker upprätthålla sin fasad avslöjas hemlighet efter hemlighet och allting börjar sakta rämna.

Den oönskade är beroendeframkallande slukarläsning för alla som älskar relationsthrillers och psykologiska spänningsromaner.

"Måste-läsning för dem som inte kan motstå thrillers fulla av oförutsägbara vändningar." Saturday Reader


Uppläsare: Louise Peterhoff
Längd:

3.9

642 recensioner

lena

2022-04-20

Fastnade inte och avslutade efter 1.40

Jenny

2021-04-14

En bok som växer ju mer man lyssnar/läser

Monika

2021-03-10

Spännande fängslande, bra uppläsare.