(31)

Den ofrivillige agenten

ljudbok och e-bok


Medan den unge frilansmusikern Albert 'Abbe' Fransson Àr upptagen med att trösta sin nedsupna och hjÀrtekrossade vÀn sker ett mord som skakar om inte bara hela Sverige, utan stora delar av vÀrlden. Sent pÄ kvÀllen den 28 februari skjuts Sveriges statsminister Olof Palme. NÀr Abbe nÄs utav nyheten kan han inte ana vilken roll han sjÀlv kommer att spela i det spel som just börjat.

Abbe reser till USA för att satsa pÄ musiken, men han blir snabbt indragen i en hemlig grupp som utreder mordet. Den sommaren arbetar gruppen hÄrt för att fÄ fast mördaren och tror sig till slut ha löst mysteriet och att jakten Àr över. Men, det ska senare visa sig att Abbes och mördarens vÀgar korsar varandra under flera decennier och sanningen uppdagas inte förrÀn i januari 2018, i en mycket dramatisk upplösning.

"Den ofrivillige agenten" Àr en spÀnningsroman som tar avstamp i Palme-mordet, och Àr den första delen i serien om Albert Fransson.

Bo Norgren, född 1954, Àr en svensk polis och författare som sedan 1990-talet skrivit en rad uppmÀrksammade kriminalromaner. Han har Àven arbetat som chef för den IT-forensiska gruppen vid Rikskrim.


UpplÀsare: Mikael Roupé
LĂ€ngd:

3.5

31 recensioner

Anna

2023-06-19

Sorry Micke men du var ingen höjdare som upplÀsare

Karl

2023-05-07

Mycket Mycket underhÄllande