(1934)

Den nionde graven

ljudbok och e-bok


Den andra boken i serien om Fabian Risk.

Justitieministern lÀmnar riksdagen efter en hÄrd debatt. Han anvÀnder den bakre utgÄngen för att undgÄ det vÀntande pressuppbÄdet, men kommer aldrig fram till bilen som stÄr och vÀntar pÄ honom en bit bort. Han tycks ha gÄtt upp i rök, mitt i maktens centrum.

Det Àr ett halvÄr innan hÀndelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan hÄller bÄde Stockholm och Köpenhamn i ett jÀrngrepp nÀr Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt Àr fallet fortfarande SÀpos ansvar, men de liksom Fabian och hans höggravida kollega Malin Rehnberg famlar i blindo. Snart visar det sig att inget Àr som det tycks vara och att mÀktiga intressen verkar för att sanningen inte ska komma fram.

Samtidigt hittas hustrun till en dansk tv-profil brutalt mördad i hemmet i Köpenhamn. Dunja Hougaard leder utredningen som för henne över sundet till Sverige.

Den nionde graven Àr en intrikat konstruerad thriller dÀr Stefan Ahnhem berÀttar vad som drev Fabian Risk att lÀmna Stockholm och flytta tillbaka till Helsingborg. Fabian och Dunja korsar som frÀmlingar varandras spÄr i ett vinterkallt Skandinavien och dras allt djupare in i konspirationen som visar sig vara vÀrre Àn vad de nÄgonsin kunnat förestÀlla sig.

Stefan Ahnhem tilldelades priset Crimetime Specsavers Award 2015, för sin debut Offer utan ansikte.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.9

1934 recensioner

Amra

2024-04-11

Borde vara nr 1 i ordningen och inte nr 2. NÄgot rörigt, osammanhÀngande och svÄrt att hÀnga med

Ingrid

2024-02-02

lÀskig men bra

Lotta

2023-12-18

vÀldigt spÀnnande!