(572)

Den nakna flickan

ljudbok


Av författaren till den hyllade Gangsterprinsessan!

I Den nakna flickan fÄr du följa med pÄ den unga Viktorias livsresa, frÄn barndom och uppvÀxt i en sluten religiös sexsekt pÄ flykt frÄn myndigheterna och vidare ut i vÀrlden pÄ olika omvÀgar, till livet som stripteasedansös.

Du fĂ„r möta religiösa fanatiker och outsiders som av olika anledningar rĂ„kar befinna sig i nattens skuggor. Du fĂ„r Ă€ven titta in i vĂ€rldar du inte trodde fanns, men som fortfarande existerar och blomstrar överallt


Den nakna flickan Àr en stark berÀttelse om religiös fanatism, sex, makt, indoktrinering, strippbranschen och om rÀtten till sin egen kropp. Den handlar ocksÄ om hur uppfostran, uppvÀxt och upplevelser i barndomen pÄverkar oss som mÀnniskor och indirekt de livsval vi senare gör i livet pÄ gott och ont.

Den nakna flickan Àr författarens andra bok, efter Gangsterprinsessan som vann Stora ljudbokspriset 2018. BÄda böckerna Àr inspirerade av verkliga hÀndelser och personer.


UpplÀsare: Lo Kauppi
LĂ€ngd:

3.9

572 recensioner

Annica

2022-05-25

Historien Ă€r vĂ€ldigt intressant och delen om sekten var svĂ„r att sluta lyssna pĂ„. Lite ironiskt sedan dĂ„ hennes grovt kriminelle hollĂ€ndske pojkvĂ€n beskrivs, polisen Ă€r elak och att han hanterar knark och Ă€r involverad i extremt vĂ„ldsbejakande gĂ€ngkriminalitet nĂ€mns mer som ”han Ă€r ute pĂ„ jobb och hon har ingen aning” vilket inte blir det minsta trovĂ€rdigt. Hennes version av stripbranschen Ă€r nog sedd med fĂ€rgade glasögon
 En femma sĂ„ lĂ€nge den handlade om sekten, sen dalade trovĂ€rdigheten.

Per

2022-04-18

TankevÀckande och oroande hur mÀnniskor kan manipuleras till att tro pÄ nÄgot utan ifrÄgasÀtta och som vanligt kommer barnen i klÀm, utnyttjas och plÄgas trots att de inte valt det hÀr livet. Mycket lÀsvÀrd.

Helen

2022-04-14

Intressant och hÀndelserik, riktigt bra tempo. Gillade verkligen upplÀsaren!!