(191)

Den mörka hemligheten i Tysfjord

ljudbok och e-bok


2016 vände sig elva personer, både kvinnor och män, till media för att berätta om sexuella övergrepp i Tysfjords kommun i Nordnorge.

Polisutredningarna som följde avslöjade sammanlagt 150 övergreppsfall, varav de flesta hade anknytning till den lulesamiska miljön i Tysfjord.

Det här är historien om ett samhälle som svek de mest skyddsbehövande, berättat genom ett av offrens upplevelser. Det är en berättelse om när vuxna brister i sitt ansvar för barnen och om konflikten mellan samhället i sin helhet och små, isolerade sociala miljöer.



3.9

191 recensioner

Helena

2022-07-11

En mycket stark och rörande livberättelse. Det är svårt att förstå hur det kunde få pågå utan att någon sa ifrån. Bra uppläsare. Och Liv, så modig, skör och stark.

Mi

2022-05-31

Fruktansvärd historia! Och detta är nutid, i dagens samhälle! Detta fallet har ändå gått mig förbi. Känns hemskt att ge 5 stjärnor till en så hemsk historia som drabbat så många. Men just därför behövs denna bok uppmärksammas! Bra uppläsare! Och lagom lång, då det den innehåller endel hemska detaljer.

Lotta

2022-05-14

Otroligt bra. Skrämmande historia