(20)

Den magiska rustningen

ljudbok och e-bok


Äventyret bland schackpjĂ€serna fortsĂ€tter:

"Den magiska rustningen", Ă€r den fjĂ€rde delen i serien "Äventyren i Sagofallen", efter Styx mĂ€rke, Svarta damen och Vita löparen.

Bokens handling:

VÀdret i Sagofallen och Mirroria Àr helt ur balans. Svarta hÀsten orsakar översvÀmningar, som följs av stormar och vulkanutbrott. För att stoppa Svarta hÀsten och mörkret som breder ut sig, fÄr Sofia och Leo i uppdrag att hitta en magisk rustning. Problemet Àr att ingen verkar veta var delarna finns.

Kommer vÀrldarna gÄ under, eller kommer Sofia och Leo hinna stoppa Svarta hÀsten i tid?

BTJ skriver:

"LÀsaren dyker rakt ner i ett spÀnnande fantasyÀventyr. Hanna Blixt har gott om kreativ fantasi och hon skildrar sin berÀttelse pÄ ett lÀttsamt sÀtt. Bra, begriplig och lÀsvÀrd fantasy för bokslukarÄldern."

I serien Äventyren i Sagofallen, pĂ„gĂ„r kampen mellan de vita och svarta schackpjĂ€serna. Med korta spĂ€nnande kapitel, hĂ€rliga miljöer och en vĂ€rld som vĂ€xer och zoomas ut, trollbinder Hanna Blixt sina lĂ€sare. Böckerna i Äventyren i Sagofallen har blivit en storsĂ€ljare och serien innehĂ„ller sju delar. De bör med fördel lĂ€sas i ordning.

Flera anvÀnder böckerna som höglÀsningsböcker, inte minst i skolorna, dÄ det Àven finns gratis lÀrarhandledning till (finns att ladda ner pÄ www.hannablixt.com).

Recensioner av Den magiska rustningen:

”Jag hade vĂ€ldigt svĂ„rt att lĂ€gga ifrĂ„n mig boken. KaraktĂ€rerna Ă€r helt fantastiska och sĂ„ livfulla.” (Swedish bookowl).

”Precis som de tre tidigare böckerna Ă€r det hĂ€r en riktig bladvĂ€ndare. Boken Ă€r perfekt för de som vill ha nĂ„got spĂ€nnande men samtidigt inte för lĂ€skigt. (Vargnatts bokhylla).

”Bra och lĂ€svĂ€rd fantasy för bokslukarĂ„ldern” (Anna-Karin NĂ€rkling BTJ-hĂ€fte 18 2018).

”Den magiska rustningen Ă€r en oerhört bra fortsĂ€ttning pĂ„ serien och nu lĂ€ngtar jag bara efter nĂ€sta bok!” (Bokugglor blogg)

Äventyren i Sagofallen bestĂ„r av:

1. Styx mÀrke

2. Svarta damen

3. Vita löparen

4. Den magiska rustningen

5. Flykten frÄn tornet

6. Pantones ö

7. Snöugglans sigill


UpplÀsare: Lo Tamborini
LĂ€ngd:

4.2

20 recensioner

John

2020-10-03

Bra driv och spÀnnande!