(245)

Den lilla bokhandeln i Paris

ljudbok och e-bok


En magisk roman för alla dem som tror att ordets kraft kan lÀka ett brustet hjÀrta!

Monsieur Perdu kan ordinera den perfekta boken för ett brustet hjÀrta. Men kan han kurera sitt eget?

Monsieur Perdu kallar sig för litterÀr apotekare. FrÄn sin flytande bokhandel belÀgen pÄ en prÄm pÄ floden Seine ordinerar han romaner för alla livets motgÄngar. Genom att anvÀnda sin intuition finner han exakt den bok lÀsaren behöver, och reparerar pÄ detta sÀtt bÄde brustna sjÀlar och hjÀrtan. Den enda han inte verkar kunna kurera genom litteraturen Àr sig sjÀlv; han lider fortfarande i kval efter att hans livs stora kÀrlek försvann. Bakom sig lÀmnade hon endast ett brev, som han aldrig öppnade.

Efter att Perdu slutligen förmÄtt sig att lÀsa brevet lÀttar han ankar och ger sig av pÄ en resa till södra Frankrike i hopp om att komma över sin förlust och fÄ ett avslut pÄ historien. Med sig har han en storsÀljande författare med skrivkramp samt en kÀrlekskrank italiensk kock, och lÀngs Frankrikes floder reser Perdu, delar ut sin visdom och sina böcker, och visar hur den litterÀra vÀrlden kan ta den mÀnskliga sjÀlen pÄ en resa för att hela sig sjÀlv.

Den lilla bokhandeln i Paris Àr en internationell bÀstsÀljare, fylld med vÀrme och Àventyr, och tillÀgnad alla dem som tror att sagornas kraft kan förÀndra mÀnniskors liv.



3.4

245 recensioner

Åse

2024-04-10

För utdragen - seg. Ett par timmar kortare hade gett högre betyg. HĂ„ller inte samma höga standard som ”Den lilla bistron i Bretagne”.

ankanedin

2023-07-05

En berÀttelse med brett och dansande kÀnslospektra, kryddad med lugna, vackra beskrivningar av blommor, stÀder, stigar och mÀnniskor.

Jennifer

2022-02-22

Tradigt innehÄll. Det var en massa svammel och en seg resa om en mans uppgörelse med sitt inre.