(27)

Den kungliga korruptionen

ljudbok


Svensk monarki handlar om en familjs girighet och förmÄga att upprÀtthÄlla sin position i rikets ledning och regelmÀssigt anvÀnda den för egen berikning. Carl XVI Gustaf, hans familj och hovet anvÀnder den svenska staten som privat kassakista.

Med ensamrÀtten till landets högsta befattning har Bernadotter i tvÄhundra Är systematiskt tillskansat sig pengar, tjÀnster, egendom, avgifts- och skattefriheter. I det dolda har kungarna byggt upp en mÄngmiljardförmögenhet. Det handlar om korruption i en skala som fÄ tror Àr möjlig i vÄrt land.

Den kungliga korruptionen Àr ett sinnrikt slÀktberikningssystem som undgÄr eller sÀtter sig över lagar och regler, offentlig insyn, kontroll och varje form av ansvarsutkrÀvande. Denna bok beskriver kortfattat hur systemet Àr uppbyggt.



3.9

27 recensioner

lennart

2024-02-03

En studie av korruption-vi lever pÄ 2020-talet-vakna upp!

PĂ„l

2023-10-07

En bok alla rekommenderas att lÀsa för att nÄ insikt i vad vÄr monarki kostar oss och pÄ vilka sÀtt vi som samhÀlle duperas av dess status, makt och stora propagandaapparat.

Renata

2022-12-10

SkrÀmmande och insiktsfullt. Vore intressant om man kunde jÀmföra med andra monarkier, hur insynen Àr och vilken makt de utövar