(266)

Den falske schamanen

ljudbok


En man kommer till ett litet samhÀlle i norra Sverige strax före milleniumskiftet. Han kallar sig schaman och sÀger sig kunna lÀsa av mÀnniskors inre och med sin kosmiska visdom vill han hela deras sjukdomar och trauman.

Ensamma, par och familjer dras till mannen med en förhoppning om att hitta den rÀtta vÀgen och i förlÀngningen rÀdda vÀrlden. Steg för steg lÀgger de sina liv i mannens hÀnder. De fastnar i en tillvaro av underkastelse, psykisk terror och övergrepp. En berÀttelse om lÀngtan efter mening, förnekelse, grupptryck och grymhet. Men ocksÄ om vÀgen ut ur sektens makt.

NÄgra av personerna i den innersta kretsen runt schamanen har nu valt att berÀtta om hur de drogs in i sekten och Àven om vÀgen ut ur den för journalisten Eva Brenckert.

Eva Brenckert har arbetat som journalist, författare och filmare sedan hon gick ut Journalisthögskolan i slutet av 80-talet. Schamanen Àr hennes tionde bok.



3.8

266 recensioner

Malin

2024-03-01

En otroligt viktig och tung historia som alla borde lyssna pÄ!

Marianne

2023-11-29

Intressant, men ofattbart att folk kan vara sÄ blinda och lÀttlurade.

Marie

2023-09-07

VÀldigt fascinerande berÀttelse. SvÄrt att ta in och förstÄ att och hur man kan hamna i en sÄdan sekt. Att allt ens kritiska tÀnkande bara försvinner och man accepterar de mest horribla pÄstÄenden och uppmaningar. Och upplÀsaren Àr sÄ Bra!