(132)

Den falska rosen

ljudbok och e-bok


”Ni har bett mig att skriva ner allt jag vet om mannen som kallades för Shetland Jack. Det skall jag göra. Jag skall berĂ€tta för Er om hans hĂ„rda liv. Och Ni skall fĂ„ reda pĂ„ den hemska sanningen om hans mystiska försvinnande.

Men historien om Shetland Jack tog inte slut nÀr hans fartyg hittades övergivet i Glasgows hamn. Och nu har Jacks öde blivit en del av mitt eget. Om detta mÄste jag ocksÄ skriva, trots att det kÀnns svÄrt. Ibland vill jag bara glömma den lÄnga vintern i huset pÄ Oswald Street och allt det onda som hÀnde dÀr.

Er vĂ€n, Sally Jones”

"Den Falska Rosen" handlar om fartyget Hudson Queens gĂ„tfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besĂ€ttning – maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela – till Skottland och staden Glasgows undre vĂ€rld. DĂ€r tar deras resa en ödesdiger vĂ€ndning. För Sally Jones stĂ„r till slut sjĂ€lva livet pĂ„ spel.

"Den Falska Rosen" Àr en fristÄende fortsÀttning pÄ de Augustprisbelönade böckerna "Legenden om Sally Jones" och "Mördarens apa". Jakob Wegelius böcker har lÀsare vÀrlden över och han har mottagit utmÀrkelser sÄ som Deutscher Jugendliteraturpreis, ALA Batchelder Award (för bÀsta översatta barn- och ungdomsbok i USA 2018), Nordiska rÄdets pris för barn- och ungdomslitteratur samt Augustpriset för bÀsta barn- och ungdomsbok Är 2008 och 2014.


UpplÀsare: Mirja Turestedt
LĂ€ngd:

4.5

132 recensioner

Ove

2023-10-29

En alldeles lysande bok.

Cecilia

2023-01-22

SpÀnnande, lite lÀskig och fina relationer. Sally Jones Àr en klok apa, glad att jag fÄtt ta del av boken!

Vera

2022-10-18

🙈🙉🙊Aptastiskt Fantastiskt 🙊🙉🙈