(1)

Den annorlunda dagen

ljudbok och e-bok


Det hÀr Àr en berÀttelse om ett polisförhör. Barn blir ibland hÀmtade till polisförhör för att nÄgot har hÀnt i deras familj. Om nÄgon inte varit snÀll mot barnet vill polisen stÀlla frÄgor för att se till att barnet har det bra.

Du som hÄller i den hÀr boken har varit pÄ ett polisförhör. Du har fÄtt den för att du varit modig och följt med en okÀnd person till ett stÀlle du inte kÀnde till. Det finns mÄnga fler barn som du, modiga och med rÀtt att ha det bra.

NÀr du berÀttar för din familj dÀr hemma om vad du varit med om kan du titta i den hÀr boken samtidigt, sÄ fÄr du hjÀlp att berÀtta.

Författaren Christina Bengtsdotter Àr jurist och fÄr uppdrag som kallas SÀrskild företrÀdare för barn via domstolarna. Den annorlunda dagen Àr en beskrivning av hur ett barnförhör kan gÄ till frÄn det att barnet hÀmtas frÄn skola eller förskola, till dess barnet Äker tillbaka till skolan och sedan till sitt hem. Den Àr tÀnkt som ett stöd i berÀttandet för det barnet behövt vara med om, i de fall nÀr socialtjÀnsten inte kommer hem till familjen pÄ kvÀllen och hjÀlper barnet berÀtta.