(1982)

Den andra systern

ljudbok och e-bok


Den andra systern Ă€r en pulshöjande uppföljare till succĂ©n Det sista livet som blev Årets deckardebut 2020.

Alicia Bjelke Àr en ung kvinna med ett ansikte sÄ vanstÀllt att folk ryggar tillbaka nÀr de ser henne. Hon Àr kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat med systern Stella, men det Àr bara vackra Stella som syns i strÄlkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Alicias liv stÀlls pÄ Ànda och hon förstÄr att hon Àr mördarens nÀsta offer.

Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under en ny identitet. John jagas av skuggor frÄn sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lÀmna Sverige för att överleva. Men spelplanen förÀndras. IstÀllet för att fortsÀtta fly tvingas han en gÄng för alla att göra upp med sitt förflutna - och dÄ visar sig mordutredningen erbjuda en ovÀntad möjlighet.

I en framgĂ„ngsrik mix av högintensiv spĂ€nning och psykologiskt djup serveras en intrig som Ă€r sĂ„ rafflande att vi glömmer bort att andas. Äntligen fĂ„r vi Ă„terse vĂ„r nya krimhjĂ€lte John Adderley.


UpplÀsare: Reine Brynolfsson
LĂ€ngd:

3.9

1982 recensioner

Malin

2024-02-27

Superbra! SprÄket, storyn och upplÀsaren gör att det blir högsta betyg! PÄminner lite om HÄkan Nesser pÄ mÄnga sÀtt, speciellt den svarta humorn dyker upp emellanÄt!

Lulle

2024-02-21

Ok. Men en hel del oproffsliga handlingar. Bra upplÀst.

Michael

2024-02-20

Inte alls lika bra som bok nr 3. Rörig historia... Men upplÀsaren fÄr en 5:a i betyg.