(26)

De vi ville bli

ljudbok och e-bok


Britta Hermansson tror lÀnge att hon finns till för att hennes storebror Sven Àr död. Han drunknade i ett dike en vÄrdag mindre Àn ett Är innan hon föddes. Men det pratar de aldrig om dÀr hemma. Fast sorgen finns dÀr ÀndÄ, blir hennes första sprÄk.

Sorgen över att leva istÀllet för nÄgon annan höll pÄ suga ut all glÀdje ur Brittas liv under mÄnga Är. Men nu har hon bestÀmt sig för att ta sig vidare. Behöver hitta livet, glÀdjen och lusten att finnas. Kunna sÀtta ord pÄ tystnaden och sorgen.

Parallellt med Brittas berÀttelse finns en annan, om de 37 personer som 1896 utvandrade frÄn Brittas hemby NÄs till Jerusalem för att möta Jesus Kristus pÄ Oljeberget. De reste i riktning mot hoppet, men fick leva med sorgen över att lÀmna allt - en sorg som de inte heller pratade om.

Britta Hermansson Àr pastor inom Equmeniakyrkan. Hon Àr en efterfrÄgad föredragshÄllare och driver den populÀra samtalspodcasten Brittas vardagsrum. PÄ Libris har hon tidigare gett ut Yttre tryck och inre vila, Möten som berör samt Mogna vackert.



3.8

26 recensioner

Maud

2022-01-16

Tack!

Lasse

2021-08-23

Sorglig. Fylld av vemod.