(1)

De svarta svanarnas natt

e-bok


"Jag kommer!" ropade jag och sprang fram till sÀngen. DÀr lÄg hon pÄ mage. Jag sÄg hennes lÄnga mörka hÄr över tÀcket. "Jenny!" vrÄlade jag.

Men hon rörde sig inte. Jag tog tag i tĂ€cket - och fick en chock. Syrran var bara skelett och ben. Mot mig stirrade ett tomt kranium. ÖgonhĂ„lorna gapade öde och svarta och munnen saknade tĂ€nder och ansiktet saknade ... ett ansikte."

Jonas pappa Àrver ett fallfÀrdigt gammalt hus pÄ FÄrö och bestÀmmer sig för att rusta upp det under sommaren. Jonas och hans storasyster Jenny följer motvilligt med - hur kul lÄter FÄrö, liksom? Men sÄ fort de stigit av fÀrjan börjar mystiska saker hÀnda. Vem Àr den gamle mannen i det ensliga huset? Spökar det verkligen uppe pÄ vinden? Och vad Àr det med det nya dasset som pappa har börjat bygga pÄ tomten?

De svarta svanarnas natt Àr en rolig och solig sommarlovsskildring och en riktigt otÀck spökhistoria pÄ en och samma gÄng. Kontrasterna mellan solskenet pÄ stranden och mörkret uppe pÄ vinden fÄr lÀsaren att rysa, och man har lÀtt att förstÄ syskonens panik och rÀdsla. De realistiska karaktÀrerna och de vÀlkÀnda omgivningarna fÄr allt att kÀnnas pÄ riktigt, som om det verkligen skulle kunna hÀnda ...